Terveystulostaulukko

Suomen Borzoiklubi julkaisee edelleen tervetulostaulukossa kaikkien Kennelliiton virallisten tutkimusten tulokset. Kennelliiton virallisia tutkimuksia ovat selkä- lonkka- ja kyynärnivelen kuvaukset, polvi- ja silmälausunnot sekä sydänkuuntelu. Näistä tutkimuksista julkaistaan vain Kennelliiton virallistamat ja jalostustietokantaan tallennetut tulokset. Nämä päivittyvät taulukkoon aika-ajoin pyytämättäkin. Jos haluat päivityksen nopeammin, lähetä asiasta sähköpostia.

Lisäksi taulukossa julkaistaan geenitestien kuten DM- ja DLA-testien tulokset, kilpirauhastestin ja sydänultrauksen tulos. Näistä tuloksista lähetä kopio eläinlääkärin lausunnosta ja/tai laboratorion tuloksista osoitteeseen terveys@borzoiklubi.net. Tutkimustuloksista pitää ilmetä selkeästi koiran virallinen nimi sekä se, että koira on tunnistettu virallisen tunnistusmerkinnän kautta testitilanteessa (ts. tutkimustulospapereissa on oltava kirjattuna koiran sirunumero tai tatuointi, sekä maininta että siru/tatuointi on tarkistettu). Muussa tapauksessa tutkimustulos merkitään taulukkoon epävirallisena.

Omistajan ilmoituksella julkaistaan myös tieto mahalaukunkiertymästä sekä koiran kuolinaika ja kuolinsyy. Kuolinsyy ja ajankohta pyydetään kuitenkin päivittämään aina myös Kennelliiton jalostustietojärjestelmään. Sinne tiedon voi päivittää vain koiran omistaja.