Vuoden maastojuoksijatulokas

Vuoden maastojuoksijatulokasborzoi / VSP-maastojuoksijatulokasborzoi

Nämä säännöt on hyväksytty Suomen Borzoiklubi ry:n syyskokouksessa 4.10.2020.

1 §

Kiertopalkinnot jaetaan vuosittain näiden sääntöjen perusteella, palkintoesine jää voittajalle omaksi ja niiden mukana seuraavat albumit ovat ikuisesti kiertäviä. Maastojuoksijatulokaspalkinnon saa eniten pisteitä saanut koira ja VSP-Maastojuoksijatulokaspalkinnon saa eniten pisteitä saanut vastakkaista sukupuolta edustava koira, jotka ovat aloittaneet kilpailu-uransa kyseisenä vuonna.

Ensimmäisen kerran palkinnot on jaettu vuoden 2006 tulosten perusteella poikkeuksellisesti vuoden 2006 syyskokouksessa vahvistetun säännön perusteella. Näiden sääntöjen mukaan palkinnot jaetaan ensimmäisen kerran vuoden 2021 tulosten perusteella.

2 §

Palkinnosta voivat kilpailla kaikki venäjänvinttikoirat, joiden omistajat ovat kuluvana kautena Suomen Borzoiklubi r.y:n jäseniä ja maksaneet jäsenmaksunsa 31.3. mennessä kyseisenä vuonna.

Palkintoihin kuuluvia kansioita ei saa viedä pois Suomesta.

3 §

Pisteitä laskettaessa huomioidaan ko. vuoden aikana järjestetyt SVKL:n viralliset maastojuoksukilpailut. Pisteitä laskettaessa huomioidaan kunkin koiran kolme parasta kilpailua.

4 §

Pisteitä jaetaan hyväksytyistä tuloksista seuraavasti:

 1. sija 10 pistettä
 2. sija 8 pistettä
 3. sija 6 pistettä
 4. sija 5 pistettä
 5. sija 4 pistettä
 6. sija 3 pistettä
 7. sija 2 pistettä
 8. sija 1 piste

Sijoille 1 – 8 hyväksytyn tuloksen juosseet koirat saavat lisäksi niin monta pistettä kuin on voitettuja koiria.

5 §

Lisäksi pisteitä jaetaan hyväksytyistä tuloksista seuraavasti:

5.1. Mikäli koira on saanut SERTin, se saa 3 lisäpistettä.

5.2. SBK:n järjestämistä kilpailuista:

 1. sija 5 pistettä
 2. sija 4 pistettä
 3. sija 3 pistettä
 4. sija 2 pistettä
 5. sija 1 piste

6 §

Mikäli kaksi parasta urosta tai kaksi parasta narttua saavat saman pistemäärän, ratkaistaan koirien paremmuus voitettujen kilpailujen lukumäärän perusteella, sen jälkeen kakkossijoituksilla jne. ROP- ja VSP-koiran paremmuus ratkaistaan pistemäärien ollessa samat voitettujen kilpailuiden lukumäärällä, sen jälkeen kakkossijoituksilla jne. Kun muut koirat kuin ROP ja VSP tai kaksi parasta urosta tai kaksi parasta narttua saavat saman pistemäärän, saavat ne saman sijoituksen.

7 §

Kiertopalkinnon mukana seuraavaan kansioon on koiran omistajan liitettävä voittaneen koiran valokuva ja sen alle niin halutessaan puolen sivun kertomus koirasta. Viereiselle sivulle seuraavat tiedot: vuosiluku, koiran nimi, rekisterinumero, syntymäaika, kahden polven sukutaulu, kasvattajan nimi, omistajan nimi ja asuinpaikkakunta sekä koiran saavuttama pistemäärä.

8 §

Palkinnot luovutetaan koiraomistajille SBK:n hallituksen toimesta. Palkintoesine jää vuosittain sen saaneelle voittajalle ja kiertopalkintovastaava huolehtii uuden palkinnon toimittamisesta joka vuosi sen jakotilaisuuteen.

Palkinnon kulloinenkin haltija on velvollinen toimittamaan asianmukaisesti täytetyn kansion viimeistään kuukautta ennen yhdistyksen kevätkokousta kiertopalkinnoista vastaavalle henkilölle.

9 §

Suomen Borzoiklubi ry:n hallitus määrää vuosittain kiertopalkintojen pisteiden laskijan. Koiranomistajat ovat velvollisia ilmoittamaan pisteiden laskijalle kiertopalkintokilpailuun mukaan haluamiensa koirien kolme parasta maastojuoksutulosta edellä mainittujen sääntöjen mukaan. Tulokset pitää ilmoittaa pisteiden laskijalle laskentaa koskevan vuoden päätyttyä, viimeistään seuraavan vuoden tammikuun 15. päivä (eli esim. vuoden 2021 maastojuoksutulokset ilmoitettuna pisteiden laskijalle viimeistään 15.1.2022). Pisteiden laskija tarkistaa tulosten oikeellisuuden Suomen Vinttikoiraliiton kilpailutietojärjestelmään kirjatuista tuloksista sekä kyseisten kilpailujen koiramäärät.

Tulokset julkaistaan SBK:n virallisissa tiedotuskanavissa.

10 §

Sääntömuutokset tekee SBK:n yleiskokous muutosten tullessa voimaan seuraavalla kilpailukaudella.