Toiminta

Toiminta

Yleistä

Yhdistys järjestää vuosittain rodun pääerikoisnäyttelyn, jossa on viime vuosina nähty jopa lähemmäs sata rodun edustajaa. Samoin vuosittain järjestetään Borzoiklubin maasto- ja ratamestaruuskilpailut. Sääntömääräisten kevät- ja syyskokouksien lisäksi klubin harrastajapäivät ja erilaiset luentotilaisuudet ovat keränneet mukavasti jäsenistöä yhteen. Muutamana viime vuotena on myös järjestetty klubin toimesta kaikkien rotujen pentunäyttely, jolla on saatu kerättyä varoja yhdistystoimintaan.

Toimikunnat ja toimihenkilöt

Suomen Borzoiklubi ry:n toiminnasta vastaavat hallituksen ohella jalostus-, näyttely-, kilpailu- ja tiedotustoimikunnat . Lisäksi klubilla on nimetty borzoi rescue-yhteyshenkilö sekä erilaisten artikkelien myynnistä vastaava henkilö. Suomen Borzoiklubin Koiranet-yhteyshenkilöön voi olla yhteydessä, mikäli Suomen Kennelliiton Koiranetin tiedoissa on jotain korjattavaa tai lisättävää. Toimikuntien toimikausi on kaksi vuotta.

Jalostustoimikunta järjestää kasvattajapäiviä, osallistuu rodun tuomarikoulutusaineiston ylläpitämiseen, kartoittaa rodun terveystilannetta sekä vastaa esim. pentue- ja jalostuskyselyihin. Pentupalsta löytyy klubin lehdestä ja kotisivuilta. Pentutiedusteluihin vastaa nimetty pentuvälityksen hoitaja. Nykyisin hallitus vastaa borzoiden sähköisten näyttelyarvostelujen julkaisemisesta.

Näyttelytoimikunta keskittyy lähinnä vuosittaisen erikoisnäyttelyn järjestämiseen ja siihen tarvittavien varojen keräämiseen. SBK:n vuoden näyttelyborzoi- ja harrastajaborzoikiertopalkintopisteet laskevat ja tarkistavat erikseen valitut toimihenkilöt jäsenten lähettämien tulosten perusteella.

Kilpailutoimikunta järjestää vuosittain maasto- ja ajuejuoksukilpailuja. SBK:n vuoden juoksijaborzoi-kiertopalkintojen pisteet laskee ja tarkistaa erikseen valittu toimihenkilö jäsenten lähettämien tulosten perusteella.

Tiedotustoimikunta julkaisee neljästi vuodessa ilmestyvää lehteä ’BORZOI’. Lehdessä julkaistaan kokousten pöytäkirjoja, artikkeleita, toimikuntien kuulumisia, jäsenten omia ilmoituksia sekä kaikkea mahdollista rotuun ja harrastamiseen liittyvää.

Klubin internet-sivujen ylläpito kuuluu tiedotustoimikunnalle / nimetylle ylläpitäjälle.

Klubin facebook-sivujen päivityksistä vastaa hallituksen nimeämä vastuuhenkilö.

SBK:lla on myytävänä vaihtelevasti klubin- tai borzoitunnuksella varustettuja artikkeleita, kuten tarroja, vaatteita, laukkuja, sateenvarjoja, koruja sekä klubin vuosikirjoja.